тел: +359 885 985 323
Студен метал

Стълби от неръждаема стомана

  Неръждаемата стомана е изключително качествен и широко приложим материал, който сравнен с други метали, притежава много предимства. По-значимите от тях са: почти 1,5 пъти по-висока граница на разрушаване (при механични усилия) от тази на обикновената нелегирана стомана, чистата и красива повърхност, устойчивостта му на корозия – способността да не променя чистата си повърхност и структура под въздействие на вода и други атмосферни влияния.

 

 

 

ПРИЛОЖЕНИЯ НА СТЪЛБИТЕ


  Логично е, че всички видове екстериорни и интериорни метални стълби могат да бъдат изпълнени от подобен материал, дори с по-добър функционален и визуален ефект. Различното в този случай е, че тук не се прилага нанасяне на защитни покрития, а металната повърхност преминава през различни видове абразивни обработки, за да получи желания завършен външен вид. Стълби от неръждаема стомана (инокс) може да се монтират във всякакви видове сгради, както и извън тях: къщи, мезонети, магазини, офиси, хотели, лечебни заведения, административни и бизнес сгради и др.

 

СТРУКТУРА И МАТЕРИАЛИ


  Конструкцията и дизайна на тези стълби може да са много разнообразни. Основни характеристики са, че е възможно изпълнение в малко по-олекотен вариант в сравнение с обикновената стомана, освен това сглобките и цялостните детайли може да бъдат произведени с по-висока прецизност поради прилагането на по-високотехнологична обработка и по-точно калиброваните материали които се предлагат.

 

СПЕЦИФИЧНИ ДЕЙНОСТИ ПРИ ИЗРАБОТКА


  Подобно на другите метални стълби и при тези са възможни съчетания с много разнообразни видове материали, като камък, дърво, стъкло, ламинати, синтетични ламели, рифелни и просечени ламарини. Особено ефектни и силно въздействащи визуално са комбинациите на инокс с тъмни цветове дърво и камък, както и с безцветни, матови или тъмни тонирани стъкла. Неръждаемата метална стълба има значимото предимство, че предоставя в готов завършен вид алтернатива на съчетанието от всички видове замазки, лепилни слоеве, подови настилки, шпакловки и др. необходими при бетоновото стълбище и по този начин спестява трудоемки строителни операции.

 

  Прилаганите многобройни технологични операции при производството на стълби от неръждаема стомана включват:

  • лазерно и механично рязане на монтажни планки, конзоли от листов материал и др.;
  • профилиране чрез фрезоване на крайни сечения на тръби и профили;
  • пресово огъване на листов материал;
  • заваряване с различни методи, предимно аргоново;
  • резбонарязване и сглобяване чрез болтови връзки;
  • шлайфане до различни видове повърхности, както и полиране до кристална огледална повърхност и др.

РАЗМЕРИ НА СТЪЛБИТЕ


  Височината на стълбата зависи от височината между етажите, която се преодолява. Ширината на стъпалата трябва да бъде поне 60 см., като може да достига и до 90, 100 и повече см. Дълбочината на стъпалото или размерът на откритата площ, върху която се стъпва варира между 24 до 36 и повече см. в зависимост от наличието на достатъчно пространство, в което се помества стълбата. Височината между отделните стъпала е от 16 до 20 см.

 

СРОК И ЦЕНИ ЗА ИЗРАБОТКА


  Сроковете за производство и монтаж на подобна стълба са 20-35 работни дни. Цените се съставят при конкретно запитване, съобразно ситуацията за монтаж, ориентировъчен модел и размери на продукта.

 

ГАРАНЦИЯ НА СТЪЛБАТА


  Гаранцията на всички продукти на нашата дейност е 5 години, но подобни стълби произведени от нас се експлоатират всекидневно в продължение на десетилетие без възникнали неизправности, като се предполага, че срокът на експлоатационната им годност съвпада с този на сградите, в които се намират.