тел: +359 885 985 323
Студен метал

Парапети от стомана

  Парапетите от стомана са приложими при всякакъв вид сгради и помещения за тераси, стълбища, площадки и др. Те имат някои специфични предимства сравнени с иноксовите, като по-значимото от тях е неколкократно по-ниската цена на материала, от който се произвеждат.

 

  Друго важно предимство е възможността да бъдат тонирани във всички познати цветови нюанси, като по този начин се постигне желания синхрон с интериора или екстериора и заобикалящите ги елементи.

  

 

ПРИЛОЖЕНИЯ НА ПАРАПЕТА


  При изработката на стоманен парапет са възможни почти неограничен брой комбинации и варианти по отношение на конструкцията и дизайна. Той може да бъде съвкупност от най-разнообразни по вид и форма профилни тръби, метални ленти, плътни профили и пръти и др.
 
  За запълване на неговата ограждаща площ може да служат, освен стоманени профили, мрежи, въжета, също и стъклени листове, плътен поликарбонат, дървени профили и др.
 
  Поради стойностната си облекченост, стоманените парапети са подходящи за ограждане на обекти на пътната инфраструктура, мостове, пешеходни надлези и др., където се прилагат по-масивни конструкции и детайли в по-големи количества. Задължително е нанасянето на защитни покрития, без значение дали парапетът е с интериорно или външно приложение.

 

СТРУКТУРА И МАТЕРИАЛИ


  Защитното покритие на стоманената конструкция може да бъде всякакво, включително и галванично или горещо поцинковане, прахово-полимерно боядисване или грундиране и боядисване с пневматичен пулверизатор, както и боядисване по автомобилна технология. То се нанася преди транспортирането на парапета до обекта.

 

СПЕЦИФИЧНИ ДЕЙНОСТИ ПРИ ИЗРАБОТКА


  Прилаганите многобройни технологични операции при производството на парапети от стомана включват:

 

  • лазерно и механично рязане на монтажни планки, конзоли от листов материал и др.;
  • профилиране чрез фрезоване на крайни сечения на тръби и профили;
  • пресово огъване на листов материал;
  • студено огъване на тръби и профили;
  • заваряване с различни методи;
  • резбонарязване и сглобяване чрез болтови връзки;
  • изработка на стъклодържачи и Т-образни връзки чрез струговане, фрезоване и др.

 

РАЗМЕРИ НА ПАРАПЕТА


  Височините на парапетите са в диапазона от 85 см. до 130 – 140 см. за външни тераси с голяма височина.

 

СРОК И ЦЕНИ ЗА ИЗРАБОТКА


  Сроковете за производство и монтаж на стоманени парапети са 10-35 работни дни, в зависимост от количествата и сложността. Цените са по договаряне.

 

ГАРАНЦИЯ НА ПАРАПЕТИТЕ ОТ СТОМАНА


  Гаранцията на всички продукти на нашата дейност е 5 години. При качествено изпълнение, особено при парапети с изцяло заварена конструкция, безпроблемната експлоатация може да продължи много десетилетия.