тел: +359 885 985 323
Студен метал

Парапети от стъкло

  За стъклен парапет се приема такъв, при който липсват метални носещи колонки, а тяхната функция изпълняват дебели стъклени листове с възможност те да са закалени и също и изградени от няколко пласта (триплекс).

  

 

ПРИЛОЖЕНИЯ НА ПАРАПЕТА


  Той е подходящ  за стълбища, тераси, площадки, рампи към всякакви типове сгради и архитектурни съоръжения.

 

СТРУКТУРА И МАТЕРИАЛИ


  Стъкленият парапет също е съвкупност от стъклени и стоманени детайли. В най-изчистения вариант метални части може да фигурират само в долната зона на парапета, където той се свързва с бетонната или др. основа.

 
  Металните детайли може да бъдат отделни елементи, към които се захваща стъклото, разположени през интервали, анкерирани в основата и най-често видими. Металният, свързващ елемент може да представлява и един цял непрекъснат стоманен, иноксов или алуминиев П-образен профил, който може да бъде видим или скрит в подовата настилка.

 

СПЕЦИФИЧНИ ДЕЙНОСТИ ПРИ ИЗРАБОТКА


  Освен в долната зона, метален профил (ръкохватка) може да се монтира и по горния контур на стъкления парапет. Тя може да е с кръгло или правоъгълно сечение, като може да се намира над стъклото, централно в неговата ос, а може и да бъде изнесена встрани посредством метални носачи.

 
  Предимствата на парапетите от стъкло са, че не утежняват визуално пространството, не препятстват осветяването и създават впечатление за простор.

 

РАЗМЕРИ НА ПАРАПЕТА


  Височините на парапетите са в диапазона от 85 см. до 130 – 140 см. за външни тераси с голяма височина.

 

СРОК И ЦЕНИ ЗА ИЗРАБОТКА


  Сроковете за производство и монтаж на парапети от стъкло са 15-35 работни дни, в зависимост от количествата и сложността. Цените са по договаряне.

 

ГАРАНЦИЯ НА ПАРАПЕТИТЕ ОТ СТЪКЛО


  Гаранцията на всички продукти на нашата дейност е 5 години, но безпроблемната експлоатация би могла да продължи десетилетия.